Employee Advocacy….. huh?

Onder marketeers duikt de laatste tijd de term ‘employee advocacy’ steeds vaker op. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook even moest Googelen toen ik het voor het eerst hoorde. Maar eenmaal bekend met dit fenomeen ben ik razend enthousiast!

Plaats jij weleens iets op social media? Vakantiekiekjes op Facebook of Instagram? Of misschien schrijf je weleens blogs? Employee advocacy gaat erover dat je dit doet over dingen die je op je werk meemaakt, of die je bedrijf of functie bijzonder maken. De achterliggende gedachte is dat het bedrijf waar je werkt via jou, als ambassadeur, een gezicht krijgt naar buiten toe. De bekendheid neemt toe en meer mensen weten waar je bedrijf voor staat.

Nu kun je als bedrijf natuurlijk gewoon een reclamecampagne starten wanneer je je bekendheid wilt vergroten. Ervaring leert echter dat puur commerciele uitingen het veel minder goed doen dan gemeende en authentieke belevenissen of meningen van werknemers en andere betrokkenen. Logisch eigenlijk. Wie geloof jij eerder? Een gelikt reclamebureau of een vriend die iets deelt waar hij mee bezig is? Heb je er overigens weleens over nadedacht wat jouw acties op social media doen met je eigen imago? Hoe wil jij je zakelijk profileren? Maak je genoeg gebruik van jouw online mogelijkheden?

Ik schrijf en deel zelf al jaren van alles over mijn leven. Niet alleen over mijn werk trouwens, ook privé-zaken worden geregeld in een blogje verwoord. Omdat ik vind dat mijn werk en privé-leven samen de persoonlijkheid vormen, die ik wil uitstralen. Waarom? Het begon als hobby. Schrijven is voor mij een manier om mijn gedachten op een rijtje te krijgen en met al die social media kanalen in de buurt, staat het dan al snel online :-). Uit de reacties bleek dat mijn blogs gewaardeerd werden en dus begon ik het vaker te doen. Niet alleen bloggen overigens, maar ook korte berichtjes en foto’s en filmpjes over dingen die mij boeien. Met je telefoon in de aanslag is ook een video’tje geen rocket science meer. Het hoeft allemaal niet meer zo spik en span als vroeger. De lezer/kijker mag best zien dat je geen professionele blogger/filmer bent maar gewoon een gelegenheidsblogger/vlogger. Leuk juist!

Waarom dit hele verhaal? Om je een beetje aan het denken te zetten. Hoe actief ben jij online? Hoe wil je dat mensen je zien? Welke social media kanalen gebruik jij? En gaan je berichtjes ook wel eens over je werk? Zou je het een goed idee vinden als jouw bedrijf meer zou inzetten op employee advocacy? En hoe zou dat dat vorm moeten krijgen? Laat het weten in een reactie op deze blog. Ik ben erg benieuwd wat je gedachten zijn rondom dit onderwerp!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s