Mag ik je wakker kussen?

Omdat ik het leuk vind om te delen, schrijf ik regelmatig blogs over wat mij bezighoudt. Soms zijn dit persoonlijke verhalen en een andere keer is het onderwerp wat zakelijker. Bij mij loopt dat allemaal nogal door elkaar heen. Het feit dat mijn werk als hobby voelt, heeft daar vast iets mee te maken :-).

Employee advocacy

Vandaag wil ik het hebben over employee advocacy. Wel eens over gehoord? Of zegt deze onuitspreekbare term je helemaal niets? Ik leg het je uit. Employee advocacy is vrij vertaald ‘werknemers als ambassadeurs’. Nou, dan is het al een stuk duidelijker toch? Veel bedrijven zijn ermee bezig. Ze proberen hun werknemers te stimuleren om een goed woordje voor ze te doen binnen hun netwerk.

Waarom zou je als bedrijf je werknemers in willen zetten als ambassadeurs? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Je wilt bijvoorbeeld werken aan je zichtbaarheid en naamsbekendheid. Of je wilt dat je profilering en imago duidelijker wordt in de markt waarin je je begeeft. Of je wilt simpelweg meer bezoekers naar je website of meer lezers van je whitepaper of mensen verleiden tot een andere call to action. Wat ook je redenen zijn als bedrijf, je werknemers kunnen een perfect visitekaartje vormen, die met elkaar een enorm onbenut marktpotentieel kunnen aanboren. Bijvoorbeeld via LinkedIn, het zakelijk platform voor verbinding en uitwisseling van ervaringen, kennis en inzichten.

Hoe actief zijn werknemers op LinkedIn?

Uit een klein onderzoekje van mij, onder 100 werknemers van een bepaald bedrijf, blijkt dat weliswaar 70% van deze mensen een LinkedIn account heeft, maar slechts 6 van hen schrijft zelf weleens een berichtje. Nog eens 6 extra mensen reageren wel eens op berichtjes van anderen. 88 van de 100 werknemers doet niets met LinkedIn, behalve af en toe kijken wat anderen posten. Met elkaar zijn deze 100 werknemers goed voor 15.000 eerstegraads connecties. Daar zijn natuurlijk dubbelingen bij, het zijn tenslotte collega’s, maar toch….. het opende mijn ogen wel degelijk. Hier is winst te behalen!

Hoe kussen we onze collega’s wakker?

Toen ik deze cijfers aan mijn team liet zien, waren we het er snel over eens. We moeten uitvogelen hoe we deze slapende LinkedInners wakker gaan kussen. Een aantal gesprekken met de betreffende werknemers leerde mij dat er in veel gevallen sprake is van koudwatervrees en vooroordelen. ‘Wat moet ik dan schrijven?’ ‘Niemand zit te wachten op mijn berichtjes.’ ‘Het kost veel tijd.’ ‘Het is alleen maar nodig wanneer je een baan zoekt.’ Etcetera, etcetera.

Ik kwam erachter dat het niet voldoende is om de noodzaak van employee advocacy uit te leggen en mensen te vragen om meer over hun werk te delen. Er gebeurt namelijk vervolgens niets. Men gaat over tot de orde van de dag, en that’s it. Het ene oor in, het andere oor uit. We moesten iets anders verzinnen. Maar wat?

De kunst van verleiding

In het marketingvak bouwen we vaak salesfunnels rondom het AIDA model (awareness, interest, desire, action). En dat is nu precies wat er hier ook moest gebeuren! What’s in it for me, geldt ook voor de werknemers die je wilt inzetten voor employee advocacy. Pas wanneer niet alleen de bedrijfsdoelstellingen, maar ook de winst voor de werknemer helder kan worden gemaakt, zal men overwegen er iets mee te doen. Zo kwam ik op de volgende aanpak:

Bewustwording

Als eerste ben ik begonnen met het aanbieden van hele praktische LinkedIn basistrainingen. Werknemers kunnen zelf groepjes vormen en bij meer dan 5 deelnemers kom ik langs, overal in Nederland. In een training van 2 uur vertel ik alles over de basisfuncties van LinkedIn. Hierbij staat de behoefte van de werknemer (what’s in it for me) centraal. Ik moet tenslotte de Awareness en Interest aanwakkeren. Wanneer dat gelukt is, zijn de deelnemers klaar voor het leren. Heel praktisch, ingelogd in hun eigen account. In het LinkedIn programma gaat de wereld open, en niet zelden krijgt men nog tijdens de training een uitnodiging van een bekende of een leuk berichtje in de inbox. Zo leuk om mee te maken hoe de reacties dan zijn.

Help!

Wanneer men overtuigd is van het nut van LinkedIn én weet hoe ze hun profiel aantrekkelijker kunnen maken, kunnen zoeken en plaatsen met hashtags en mentions (en het nut hiervan weten), kunnen connecten en kunnen reageren en delen, dan is de hamvraag die overblijft: ‘Wat moet ik plaatsen?’

Het blijkt niet voor iedereen even gemakkelijk om een paar keer per week een berichtje te verzinnen. Voor een creatieve geest zonder plaatsingsangst zoals ik 🙂 vergt het wat inlevingsvermogen om dit te begrijpen, maar de cijfers uit mijn mini-onderzoekje wijzen uit dat het echt een utopie is om te denken dat een groot percentage van je medewerkers zo maar ineens allerlei berichtjes gaat posten, nu ze weten hoe het ‘technisch’ in zijn werk gaat.

Een steuntje in de rug

Tijd voor de volgende stap in mijn aanpak. Het stimuleren van de medewerkers om vaker op LinkedIn te kijken, te reageren op berichtjes van anderen en af en toe zelf iets te posten. Om hiervoor te zorgen bied ik een ‘ontzorgingspakket’ aan. Dit pakket houdt in dat ik 3 berichtjes per week voor ze schrijf, die gaan over allerlei vermeldenswaardige onderwerpen binnen hun bedrijf en/of branche. Ik probeer er natuurlijk een mooie mix van te maken, zodat de connecties van de medewerker het leuk vinden om te lezen en te reageren. Dat stimuleert de eigen inbreng van de medewerker. Die zal ervaren hoe gaaf het is als mensen op jouw bericht reageren en zal hierdoor ook zelf eerder geneigd zijn om te reageren op berichtjes van anderen. De beïnvloedingsprincipes van Cialdini gaan ook hier op :-).

De berichtjes maak ik compleet met tekst, beeld en/of link. Ik zet ze klaar in een handige tool (er zijn er meer, maar deze bevalt mij uitstekend) die PostSpeaker heet. Via deze tool worden de berichtjes geplaatst op de LinkedIn kanalen van de medewerkers die zich hebben aangesloten. Zij krijgen vooraf een mailtje wanneer er een berichtje voor hen klaarstaat, en kunnen dan aanpassingen doen of het berichtje afwijzen, wanneer zij dit wensen. Is deze behoefte er niet, dan wordt het berichtje geplaatst. Hiervoor is geen actie van de werknemers nodig. Men wordt compleet ontzorgd.

Authentiek of niet?

Critici onder ons zullen misschien zeggen: ‘Ja, maar dat is toch niet authentiek. Het lijkt alsof de persoon het berichtje zelf geschreven heeft, maar in werkelijkheid doe jij dat… ‘ Dat klopt inderdaad. Ik help de collega’s bij het verwoorden van de ervaringen en de gebeurtenissen binnen het bedrijf en de branche. Gewoon, omdat niet iedereen even goed is met woorden. Of omdat de tijd ontbreekt. Maar is dit erg? De werknemers leveren mij zelf de onderwerpen aan. Men kan een berichtje aanpassen aan de eigen stijl. Of afwijzen wanneer het onderwerp niet aanspreekt. Dus er is wel degelijk sprake van eigen inbreng. Ik zie het daarom anders. Het is eigenlijk een vorm van cocreatie. Ik word ondersteund in het verzamelen van mooie onderwerpen en mijn collega’s krijgen hulp bij het schrijven van hun berichtjes. Zij hebben een actief LinkedIn profiel en het bedrijf een grotere zichtbaarheid.

Volgens mij is dit een hele mooie en zinvolle manier om samen de toegevoegde waarde van LinkedIn beter te benutten en mensen, kennis en inzichten te verbinden. Als werknemers hier een klein extra steuntje in de rug voor nodig hebben, dan voorzie ik hier graag in!

Sneeuwbaleffect

Inmiddels zijn we zo’n 10 trainingen verder en hebben ruim 40 mensen zich aangesloten bij PostSpeaker. De reacties van zowel aangesloten medewerkers als hun connecties zijn uitermate bemoedigend, wat weer leidt tot meer aanmeldingen voor de training. Ik ga dus met heel veel plezier nog even door op deze ingeslagen weg. Ben je benieuwd naar mijn aanpak en of dit ook in jouw bedrijf zou kunnen werken? Ik vertel er graag meer over!

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s