Wie ben je écht?

Aankomende maandag begint mijn werkweek met maar liefst 5 sollicitatiegesprekken. Best bijzonder, omdat ik geen vaste kracht ben bij de organisatie, en nu wel mag meebeslissen over de aanvulling van ons team. Natuurlijk bereid ik mij hier goed op voor, en de eerste scan van de brieven en CV’s heb ik inmiddels gedaan.

Het is in mijn arbeidsverleden als leidinggevende vaker voorgekomen dat ik mensen mocht interviewen en aannemen. Het is dus ook niet de eerste keer dat ik CV’s en motivatiebrieven lees. Toch voel ik nu ineens de behoefte om er een blog aan te wijden. Waarom? Ik vertel het je graag.

Wat is je passie?

In CV’s staan over het algemeen positieve kenmerken die iemand zichzelf toedicht. Het komt zelden voor dat er ook omschreven wordt waar iemand minder goed in is, of waar hij/zij gewoon niet blij van wordt. Ik wil toch graag ontdekken wat wel en wat niet bij iemand past. Ik wil graag zien waar zijn of haar ogen van oplichten. Waar iemand met passie over praat. Pas dan ontdek ik of de baan die vacant is passend zou kunnen zijn voor de sollicitant. Daar hoop ik als interviewer achter te komen.

Wanneer is je CV een goed visitekaartje?

Wat blijft hangen bij mij, als gedachte, is het feit dat je kennelijk niet kunt zeggen in je CV en motivatiebrief wat niet of minder goed bij je past. Het is bovenal een wervend stukje tekst, al dan niet in een opvallende opmaak met kleurtjes, blokken of bijzondere lettertypes. En een aansprekende foto natuurlijk, erg belangrijk voor de eerste indruk.

Waar kun je shinen?

Het is natuurlijk ook wel spannend om te zeggen: ‘Ik ben echt een solist, en minder goed als teamplayer.’ Of: ‘Ik ben niet zo’n fan van bedrijfsfeestjes, ik hou het liever zakelijk.’ Of: ‘Ik ben erg perfectionistisch, heel zorgvuldig ook, maar het kan daarom soms wel wat langer duren.’ Of: …… vul maar in. Ik noem maar zo wat eigenschappen, waarvan het wel goed is om het te weten als potentiële werkgever, maar waar je zelden iets over leest in een CV of brief. Het is best van toegevoegde waarde om te vertellen wie je écht bent. Niet alleen omdat het bedrijf waar je solliciteert dan een completer beeld van je krijgt. Het gaat er vooral om dat je uiteindelijk in een functie terechtkomt die bij je past. Waar jouw eigenschappen volledig tot zijn recht komen. En waar je kunt shinen en groeien.

Go first

Zoals gezegd, het is niet gemakkelijk om jezelf helemaal bloot te geven, inclusief eigenschappen die kunnen zorgen dat je voor bepaalde functies niet de meest geschikte kandidaat bent. Dus, om in dit blog niet alleen maar de strenge juffrouw te zijn, geef ik zelf het goede voorbeeld. Oké, daar komt ie…..

Wanneer je mij uitnodigt voor een gesprek, tref je een enthousiaste dame die deskundig is in marketing en hiervoor de juiste opleidingen en werkervaring heeft. Online marketing en contentmarketing zijn binnen dit vakgebied mijn specialiteiten en ik doe er alles aan om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op dit vlak. Ik hou erg van het delen van mijn ervaringen en inzichten en coach en train ook graag mensen.

Als het gaat om werkzaamheden/ projecten waar concrete output van mij verwacht wordt of er deadlines zijn, dan ben ik het liefst solistisch bezig. Bij het samenwerken aan een project in een team word ik nogal eens ongeduldig. Er lekt bij mij veel energie weg, als niet iedereen met dezelfde werkhouding en intenties aan het project werkt. Die afhankelijkheid vind ik ingewikkeld, mede omdat ik hou van harmonie. Mensen aanspreken op dingen waar ik mij aan stoor is niet mijn sterkste punt. Vervul ik de rol van gespreksleider bij een team waar ik geen onderdeel van uitmaak, dan spelen die aspecten helemaal niet. Dan is het juist mijn doel om gezamenlijk draagvlak te creëren.

Een andere eigenschap: Ik hou van proberen, kijken wat er gebeurt, bijschaven en weer kijken wat er gebeurt. Trial & error dus, in plaats van oeverloos onderzoeken van te voren. Liever een foute beslissing dan geen beslissing. Daardoor kan er soms wat diepgang ontbreken. Mijn resultaatgerichtheid en drang naar output zijn hier mede debet aan. Ik mag fouten maken van mijzelf, mijn doelen wijzigen, een afslag nemen, zolang ik maar blijf gáán. Altijd in de volle overtuiging dat er uiteindelijk, stapje voor stapje, een heel mooi resultaat bereikt wordt.

Ik word blij van kortdurende projecten met een kop en een staart. Dat kan best een strategisch onderzoek zijn, zolang er maar een eindpunt in beeld is, en er acties op de laatste pagina van het plan staan :-). Het mag ook een tactisch of uitvoerend project zijn waarbij je gewoon meteen lekker de handen uit de mouwen kan steken. Allergisch ben ik voor functies waarbij je op de tent moet passen en er verder niet veel gebeurt. Daar word ik een beetje lui van, en dan ik ga om mij heen kijken en ben niet meer gefocust.

Op het kaartje bij het Kerstgeschenk dat ik eind 2019 van mijn opdrachtgever kreeg stond: ‘Wat fijn om je erbij te hebben, samen hebben we echt meters gemaakt’. Een mooier compliment hadden ze mij niet kunnen geven :-).

Durf je het aan?

Zo, dat is toch best een uitgebreide review van mijzelf, of niet soms? Eerlijk gezegd denk ik dat het een utopie is om te denken dat dit soort transparantie ooit op grote schaal in CV’s te vinden zal zijn. Het punt hierbij is namelijk dat je zelf alleen controle hebt over wat je schrijft, maar niet over hoe het gelezen wordt. Cryptisch? Ik leg het uit. Wanneer je bijvoorbeeld zegt: ‘Ik ben geen teamplayer pur sang,’ en anderen zeggen: ‘Ik kan alles!’ Tsja, wie wordt dan voor het gesprek uitgenodigd? Hoeveel risico loop je wanneer je eerlijk bent?

Toch lijkt het me gaaf als in meer CV’s een mooie beschouwing van de schrijver zou staan. Met als ultiem doel een baan te krijgen waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je al je passie en werklust in kwijt kunt!

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s